lördag 21 februari 2009

Tuff hemresa

Efter att vi städat ur stugan på morgonen satte vi oss i bilen och tänkte bege oss hem från Idre men vi hade inte kommit mer än ett par meter innan vi backade in i en plogvall och satt fast. Efter att ha försökt knuffa loss bilen ringer vi reseptionen som skickar ner en kille för att hjälpa oss. Väl frame inser Ketil som killen hette att hans bil inte har en dragkrok så vi får vänta en stund till medans han ringer på Sören som kommer med en annan bil.
Efter att ha blivit försenade en halvtimme kommer vi äntligen iväg, vi höll god fart hemåt innan det tog tvärstopp. Tjejvassan hade intagit mora och ledde bland annat till 45 minuter bilkö. Bara att hålla god min och tyst förbannat att man inte kört över Orsa som Idres intern-TV hade rått en till.
Efter detta köande kände min kära far ett tryckande behov och han körde in på en parkeringsficka för att töma blåsan. Tyvärr var inte parkeringsfickan så bred som en överambitjös plogbilsförrare fick den att se ut utan marken tog faktiskt slut en halvmeter från snövallen. Vi var åter chanslösa att knuffa upp bilen själva och vi fick vända oss till assistanskåren som hade fullt upp och vi fick vackart vänta. Efter gott ockh väl en timme svängde som tur var en överdimensionerad pick-up med dubbelmontage (ett extra par däck utanpå de vanliga backdäcken) in på parkeringsfickan och drog upp oss. jag misstänker att han mest gjorde det för att få visa upp sin monsterbil men det fick i alla fall upp oss så jag är nöjd ändå.
Resten av hemresan gick friktionsfritt och nu är jag äntligen hemma.

Det utlovade inlägget om själva resan kommer och tills dess är det möjligt att gissa i tävlingen.

/Thomas

Inga kommentarer: