fredag 5 december 2008

Humor

Att gå på natur ger en en speciell humor. Försöker man se det objektivt verkar det hela mer än lite knäppt. Men jag är inte den som ryggar tillbaka inför att verka knäpp så här kommer ett litet smakprov för en eventuell icke naturare som läser detta.

Efter att ha ätit skolans förträffliga mat (japp det var verkligen god mat idag) färdades jag, Borg och vår kära vänn isbjörnen till fots mot biblioteket med ett speciellt mål i sikte.
Väl framme vid biblan intog vi en plats framför en av de blixtsabba datorer som skolan förfogar över och tog oss snabbt *host* in på internet. Vad använde vi nu detta underbara verktyg som internet faktiskt är (det skulle aldrig ha skapats utan fysikerna på CERN så vi naturare gör en del nytta) till? Fördjupade vi våra kunskaper i de ämnen vi har nytta av i skolan? Interagerade vi med människor från andra sidan jordklotet? Nej, vi ängnade över en timme åt att förundras över och skratta åt hur dumt nordkoreas diktaturstyre framstår för en utomstående som ser deras propaganda videor. Såp här i efterhand känns det hela mer än lite morbidt men kul var det.

Ett mer direkt koppling till det vi läser på natur har det här skämtet (och jag vill påpeka att jag inte har något mot det i skämtet nämda gymnasielinjen)
Varför kan man inte derivera en estetare?
Svar: Den har ingen funktion.

Garvanden (och en aning skruvade) lyckönskningar tills nästa gång du dycker upp här på bloggen.

/Thomas

Inga kommentarer: