fredag 7 december 2012

Valencia, dag 1


Första dagen i Valencia, vi har vandrat runt i staden gått på walking tour och tittat på kyrkor.

Den mest återberättningsvärda händelsen för dagen skedde dock på kvällen. Vi bestämde oss för att gå på en fotbollmasmatch. Hela dagen hade vi sett fullt av tyskar som var på besök eftersom det var Europa Leauge match mellan Levante (Valencia näst bästa lag) och Hanover 69. Vi begav oss dit och köpte våra biljetter.

Efter att ha gått till en bar för att fördriva lite tid gick vi in i arenan och vart omdirigerade, upp i tyskarnas hejarklack. Vi kände att det hela var lite jobbigt. 3 av oss var egentligen inte särskilt intresserade och 2 av oss pratade inte ett ord tyska och vi skulle sitta med de som åkt hela vägen från Tyskland för att titta på matchen.  Dock började det bra. Tyskarna spelade ut spanjorerna och Levantes klack var riktigt tyst. Andra halvlek vart det däremot lite läskigt, Levante spelade upp sig och gjorde ett mål till 2-1. Då kom någon av tyskarna med grundläggande kunskap i Spanska svordomar på iden att skrika ”Puta Levante” alltså hora och motståndarlagets namn. Ett par stycken från vardera sidan försökte sen ta sig över den avspärrade zonen. De vart utburna och vakterna utrustade sig med hjälmar.

Därefter eskalerade det som tur var inte längre. Och i slutändan får jag ändå hedra tyskarna för att de höll uppe en god stämning trotts att spanjorerna kvitterade på förlängning. 

Det slutade som en spännande upplevelse trots att det inte blev som vi tänkt oss. Och imorgon väntar nya äventyr i Valencia bland annat Europas största akvarium.
/Thomas

Inga kommentarer: