tisdag 22 september 2009

NV3b goes manga: Del 16


Lucy Heartfilia är dotter till en mång millionär men efter hennes mammas död rymde hon hemifrån, träffade Natsu och gick med i Fairy tail. Hon är den 5:e medlemmen i teamet (se del 4, 6, 7 och 12) och tillsammans med Natsu är hon seriens huvudkaraktär.

Lucy anser själv att hon är den svagaste medlemmens i teamet trotts att hon vid upprepade tillfällen bevisat att hon kan spöa på mycket mäktiga magiker. Här finner jag en likhet med NV3b:s egen Sarah Andersson Nyberg, en tjej som kan åstadkomma så mycket men kanske inte själv inser det i alla lägen.

Lucy är vad de kallar en "Stellar spirit mage" (Se del 2) och kan fram mana olika "Stellar spirtits" (som betyder stjärnbildsandar) för att hjälpa henne. Att hon är så stark beror på de starka banden mellan henne och hennes andar och på att hon själv är beredd att hoppa in och hjälpa till när det behövs. Även här är likheten med Sarah slående. Sarah är en mycket god vän som aldrig skulle backa ur när en vän är i nöd.

Som avslutning vill jag bara säga till Sarah. Du är starkare än vad du tror och om du trotts allt möter för stora hinder har du många goda vänner som alltid ställer upp och hjälper dig.

/Thomas

Inga kommentarer: