onsdag 23 september 2009

NV3b goes manga: Del 17


Lars-Johan Eklund, en man som man inte kommer in på livet i första taget. han håller helst ett behörigt avstånd och låter viktiga delar om sitt eget privatliv vara höljt i ett underlighetskryddat mörker. En annan hemlighetsfull karaktär är Aburame Shino. Han döljer sig själv i fåordighet bakom sin väl tilltagna krage. I del 2 av Naruto har han dessutom byggt på med en kapuschong för att ytterligare minska insynen.

Men lite vet vi dock om dessa mystiska herrar och inget av det vi vet verkar riktigt klokt. Det verkar nästan som om de tävlar om att vara konstigast.
När Lasse helt oprovocerat kläcker ur sig geologiska ord som "Moln" eller "Jorden" undviker Shino helst att prata alls.
När Shino går ut och samlar insekter i glasburkar kontrar Lasse med att dricka 14 liter mjölk i veckan.
Och medan Lasse överaskar genom att ha enorma kunskaper om Kinesiska städer på alla alfabetets bokstäver, chockar Shino med att ha en hel koloni Shakra(magie eller energi eller vad man ska kalla det)ätande insekter boende i sin kropp. Som sagt ingen av dessa 2 framstår som helt friska, trotts det har de båda en förmåga att dyka upp när det uppskattas som mest. När en marionettspelande galning blockerar vägen kommer Shino och röjer honom ur vägen och när Vale tar olidlig tid på sig att byta kläder på valborg dyker Lasse upp och lättar upp stämningen. Så båda dessa orginal är mycket uppskattade av sin omgivning och inget hade varit det samma utan dem.

/Thomas

Inga kommentarer: